Åh maaamma, jag saknar dig såååå

Glöm för guds skull (och för hennes skull också!) inte att köpa någonting till lilla mamma imorn. För hon är den bästa som finns!

Förfest på Ballen

Sitter just nu på balkongen och myser. Underbart jäkla väder. För 1 år sedan (i dag) tog jag studenten. Tiden går väldigt snabbt. Jag känner mig stor men ändå inte. Iofs gick ju jag om ett år och skulle egentligen tagit den för 2 år sedan, men shit happens.
Brukar tänka på hur det kommer att se ut om typ 5 år. Spännande och läskigt. Jag längtar faktiskt. Är inte så överförtjust i att vara 20år bara. Det känns larvigt på nått sätt. Man har inte mycket att säga till om och det är inte många som tar en på allvar. "Dagens ungdom". Jag vill att livet ska börja någongång, och det gör de inte förens man flyttat hemifrån. Det kommer hända någongång under nästa år så det är bara att stå ut. Om man har bott hemma i 20år så kan man göra det 1 år till. Det är ju inte speciellt lång tid heller.

Imorn får jag min efterlängtade spikmatta. Jag funderar på ett liv som fakir framöver. Ser en ljus framtid ska ni veta.

Snart bär det av till jobbet. Jobbigt och gå i 7min och sen vara framme, men vad gör man inte för pengar. Har vart uppe sedan 5.30 så jag känner mig lite konstig, mer än vanligt då alltså. Känns väldigt konstigt att man varit i Liljeholmen, suttit på ett möte i 1½ timme och sen åkt tillbaka. Nu är jag iaf fast anställd på EuroSko så jag tackar och bockar. 6 månader gick som på räls.



Har bästa utsikten från min balkong; en tvättstuga





Luggovic

Seg dag som vanligt... Skönt att vakna upp breved J iaf. Underbart.

Är väldigt trött och sötsugen.

På fredag ska jag vara i Liljeholmen 7.30. Känns ju RÄTT så jävla jobbigt. Får inte glömma bort att fixa redbull på torsdag. Anteckna detta, det är mycket viktigt!


Arivedatche. Min franska är på topp.

Cut the crap

Och så var man nyklippt. Känns väldigt väldigt konstigt. Varje gång jag kollar mig i spegeln så blir jag chockad och måste kolla en gång till. Jag har fått lugg. Wieeerd!
Känns skumt med hår i ansiktet. Jag ser ut som en helt ny människa. Jag ser så snäll och flickig ut, ska jag vara ärlig vet jag inte hur jag känner över det, men man vänjer sig nog.

Införskaffat en jacka också. Sökte en svart en men blev en randig i denim. Den vet jag inte heller om den är snygg eller ful. Skum dag!


Toblerone och riskakor till middag. Mums.



Fint

Vagabond

Hur oskönt är det inte att ha högklackat på sig?! Men väldigt väldigt snygg. Jag som är 175cm blir ännu längre och jag älskar det. Lång och ståtligt. Alla ser en när man kommer klackande. Men man måste vara påverkad av någonting för att komma undan utan att vilja ambutera bort fötterna. Förstår inte tjejer som kan springa runt hela dagarna med highheels. Går dom på någonting? Har dom något trick som jag har missat? I sådana fall, holla at me! Jag vill också kunna använda det under en hel dag, inte hela tiden, men ibland. Jag tror iofs tjejer med mindre junk in there trunk har det lättare, dom har lite lika mycket att bära upp. Det är en teori, bevisa om jag har fel!

Imorgon är det måndag.
Det betyder sluta kl 14 och sedan klippning kl 16. Har ännu inte bestämt mig vad det blir, men efter lite rådfrågning från frisören så blir det nog lättare.

Har inte ätit middag ännu (söndag=latardag) så jag ska nog göra det nu.

Hare

Tomatsås med kycklingfilé och pasta

var vad jag och Joakim åt till middag idag. Väldigt väldigt gott. Hacka filén i små bitar. Stek tillsammans med gullök och vitlök. Blanda sedan i krossade tomater och låt koka upp (det ska vara tomatsås med kyklingfilé, inte tvärtom).

Igår var det fest i Farsta. Fett roligt yao. Pruttfull och social. Youtube musik och blommiga tapeter. En hund i porslin och kylskåpet i hallen. Ni hör ju själva, en riktig brakfest.

 
Nu är det Henrik Schyffert på tv.


Liebe

Jag älskar min karl. Han gör mig alltid så glad. Jag är världens lyckligaste och han är världens bästa.

Tuggaren

Nu är mitt hår väldigt mörkt. Mörkbrunt är färgen men nu i början är det nästan svart. Fint i alla fall!

Har haft ont i huvudet nästan hela dagen. Grymt jobbigt. Man kan inte tänka ordentligt och det mesta känns jobbigt. Tack vare min kära vän och snart färdigutbildade vän Anna så har jag inte längre denna besvärliga huvudvärk. Hon har sovit här sen i går så en massage om dagen är hyran.
Vi köpte mat ute och tog hem. Så skönt att inte behöva laga. Sushi är bra gott!

Nu är jag trött och ska alldeles strax knyta mig. Konstigt uttryck egentligen. Knyta sig.


Har funderat lite på om man kanske ska ta och utbilda sig till någonting roligt. Anna går som sagt massageutbildning och en annan kompis till makeup artist. Vill också kunna någonting sånt roligt. Nu är det dags att tänka till ordentligt. Finns ju en hel del att välja mellan. Spännande.


Imorn är det fredag och det är skönt. Slutar tidigt och jobbar ej på lördag.
På måndag är det löning och det betyder bara en sak... SHOPPING!

Fred ut people.



Sjyst bild för ett t-shirt tryck (ni hörde det från mig först!)

Sweat like u never sweat before

Har precis vart och tränat. Roligt men jobbigt som h-vete. Höll på att spy i omklädningsrummet sen. Då märkes det att man tagit i. Hehe.
Snart ska jag färga håret men först få i mig någonting att äta så jag inte svimmar i badrummet också.

Heipa

Det var det dummaste jag har hört

Det är mycket på gott och ont man jobbar med människor hela dagarna. Inte så svårt att lista ut. Man får verkligen möta olika sorters människor när man jobbar i butik också. Jag och Anna diskuterade över en kopp te att det är väldigt svårt att läsa av folk ibland. Tex när någon säger någonting lite halvdrygt, om personen i fråga är allvarlig eller om hon skojar. Vem har inte vart med om det?! Man blir lite halvnervös själv och vet inte riktigt hur man ska reagera, le eller vara allvarlig. Jag möts dagligen av detta problem och vissa fall är lättare än andra.

Håll i hatten nu... På måndag ska jag klippa mig! *chock* Någonting vanligt för vissa. Själv har jag inte klippt mig sen i augusti förra året.... Det säga ju att man ska frissa sig var tvådje månad, men vem fan orkar det? Visst det är jätteskönt och kul att göra det men ändå. Jag vill ha lååångt hår och för att få det snabbt så struntar man bara i att klippa sig.
Jag funderar också över om jag ska våga mig på en ny frilla eller om jag ska köra samma som jag har haft i 6-7 år nu, men som ändå funkar alldeles utmärkt. Har ju haft olika färger så det har inte vart exakt detsamma, men ändå. Förändring förnyar. Lugg kanske? Men tänk om jag gör det och så ser man för taskig ut sen. Ska man vänta på att det växer ut. Vi får helt enkelt se. Ska höra med frissan sen. Snelugg?

Imorn är det i alla fall ledigt. Så otroligt skönt. Ska sova snart trots det!

G'night


Rött är ganska snyggt faktiskt

Blindhet sätter sig först på ögonen

Idag har jag varit ovanligt pigg och energig. Hur skönt som helst. Gick upp klockan 9, kan bero på det. Man ska inte sova för lite och inte för mycket. Iaf inte jag. Jag påverkas jättemycket av hur jag sover. Som ett barn. Jag kommer iofs nog alltid vara ett barn.

På torsdag är det röd dag och det betyder ledighet. Så najs. Träna på dagen och sen färga hårt. Ensam hela dagen. Jag älskar att vara själv, till viss del vill säga, 1-2 dagar går jättebra. Sen blir det trist. Men att bara umgås med sig själv, inte prata med någon, stänga av hjärnan och bara vara. Underbart att träna själv också. Brukar köra crosstrainern på gymmet medans jag kollar på tv. Kommer på mig själv att skratta högt och kommentera vad som händer. Perfekt träningssätt. Man blir distraherad och glömmer bort att det är jobbigt.


Yksi, kaksi, kolme - kan jag få hålla i din.....

Pollen

Jag har aldrig vart allergisk mot pollen, iaf inte på papper, men jag känner verkligen av den. Är skittrött på dagarna och har vart täppt i näsan sen våren kom. Jobbigt som helskotta.

Jag ska köpa ett gigantiskt puzzle, och sen en sådan puzzlematta. 1000bitar av någonting riktigt soft. Så jag inte sätter mig framför dumburken såfort jag kommer hem. Får igång dumburken mellan mina öron istället. Man lär ju skapa fler hjärnceller när man lägger puzzle. Tänka så att det knakar. Det behövs. Inte mycket utmaning på jobbet direkt. Samma visa varje dag. Suger rätt hårt, men det är ett jobb och det ger pengar så det får mig att fortsätta.

Om mindre än 1 månad åker vi till Berlin. Vill att tiden ska gå snabbt.




Rösta i Europavalet den 7e juni

Gråa vardagar

Just nu känns inte mycket roligt. Händer knappt någonting. Behöver verkligen komma iväg. Hoppas jag får svar snart. Skulle vara helt underbart.

...

Ps. Ni behöver inte vara "oroliga" (tycker det är helt fel ord att använda till någonting så underbart som barn, men i brist på annat så får det bli så nu). Småknoddar ska jag inte ha än på några år. Iaf inte om man får planera, det är ju inte alltid det blir som man tänk sig.

Fruktigt

Igår köpte jag en mango. En färsk mango. Den var hur god som helst och smakar inte alls som den gör när man köper smoothies eller juice i den smaken. Den var precis lagom söt och väldigt, väldigt god. En av de godaste "sakerna" jag ätit faktiskt. I fortsättningen ska jag köpa fler mangos, göra mina egna smoothies och juiceser. Mums.

Jag och min mamma ska gå ihop och köpa en spikmatta. Som ni säkert hört så är dom fruktansvärt bra och jag tror på det också. Har problem med mina axlar och rygg och är alltid stel och har ont. Det strålar i musklerna och jag får ont i huvudet. Har väl haft detta problem i 1-2 år nu skulle jag tro. Har kommit på fler sätt som får detta att uppehöra men när jag fick höra om spikmattan och vad den gör med en så blev jag genast övertygad.

Jag har nu tagit ett stort steg närmre vuxenvärlden. Idag var jag hos banken och startade en fond, och inte vilken fond som helst utan en för min pensionsparande. Gulp. Känns rätt skumt. "Hej jag heter Sofia, är 20 år och pensionsparar". Skumt kanske, men helskotta va bra. Jag siktar nämligen på att vara miljonär vid 65. Genialt!


Adjöken adjö

Bulle i ugnen..

.. och nej det har jag inte!
En bekant till mig är iaf gravid och varje gång vi träffas så bombaderar jag henne med frågor, tycker det är så fashinerande (stavning?) och intressant. Hur känns det? Mår du illa? Har du några cravings? Har barnet börjat sparka? Och så vidare, och så vidare. Hon är i 5 månaden iaf och kommer snart att få veta barnets kön. Pappan till barnet har dreads och har fast bestämt sig för att om det blir en kille så ska han också få det.

Jag berättade för henne att jag brukar drömma att jag är gravid. Hon svarade att hon också brukade göra det i början när hon var gravid. Då blev jag lite freaked out och kom genast och tänka på en intervju jag läste i SOLO om en tjej som var gravid i 8 månaden utan att veta om det. Hur i hela fridens namn kan man inte märka det kan man ju fråga sig. Hon åt minipiller vilket fick hennes mens att försvinna helt och ingen mage hade hon fått heller.
En morgon vaknade hon och mådde väldigt illa, vilket upprepades flera mornar i rad. Hon gjorde ett gravtest och ja minsann, hon var på smällen. Gick till gyn och där uppskattade dom att hon var i vecka 18. Där efter gjorde dom ett ultraljud och tada, en fullt utvecklad bebis. Hon hade inte fått någon mage eller nått. Den fick hon inte förens en vecka senare. Grejen var den att barnet låg så långt bak mot ryggen att den inte syntes. Hur sjukt är inte det?!
Ibland funderar jag seriöst på att göra ett gravtest, tänk om man vore gravid och skulle ha barn om en månad utan att ens har någon aning om det. Läskigt. Halva grejen med att få barn måste ju vara att ha den i sig. Man har 9 månader att förbereda sig och lära känna detta lilla barn. Jag längtar tills denna dag kommer. Man får en människa som är sig själv, ur sig själv. Underbart.

Tack för idag och god natt.

Bloggemist

Idag kollade jag in Blogg.nu's topplista på de mest populära bloggarna. Dom som ligger längst upp är alla minderåriga, knappt ens byxmyndiga. För mig är det oförståligt. Hur fan lyckas man få så många läsare med sådana underlag. Hur kan ens liv vara så intressant att över 10 000 läser om det varje dag?
Det måste ju säga ganska mycket om vilka det är som egentligen läser bloggar. Tjejer i 15års åldern. Jag läser också vissa bloggar men det är mina kompisar och bekanta till en och jag tror knappast att dom på Topplistan har över 10 000 vänner.

Om/när jag läser människors bloggar jag inte känner är det för att dom har intressanta liv. Är/har varit med om någonting speciellt eller jobbar med någonting intressant och imponerande.

Vad vill jag ha sagt med detta? Att jag är bitter? Inte det minsta. Jag är glad för mina 5-10 läsare om dagen. Hade ju vart kul med några till men att bli igenkänd på stan för att folk läser om ens liv varje dag är bisart, och läskigt!


Idag har jag haft afropowerdance. Det var helt sjukt roligt! Slänga med armarna, kasta med håret, stampa och hoppa runt. Det låter som en vild fylla. Men nä, världens bästa träningsform, iaf som jag har testat. Afrokansk musik och massa rytm. Helt underbart och så frigörande. Skaka loss allt från en hel dag på jobbet, eller vad man nu gör på dagarna. Rekommenderar väldigt starkt!




Snyggaste brillorna någonsin. Årsta Havsbad förr förra helgen.



Stina är Jennys hund och den underbaraste hunden på jorden. En dag ska jag kidnappa henne.


City of dreams

Var i stan imorn och gick runt i massa butiker. Då menar jag massor. 2 timmar i väntan på min kära vän Karin skulle sluta skolan.

Kollade runt ordentligt på underbara Åhlens huset. Där finns det mycket fina saker. Dyra också. Men är inte det någonting lite extra. Det är en speciell känsla/aura över dyra kläder. Förstår att folk köper sådant, även fast jag aldrig skulle göra det själv (bortsätt från vinterjackor), så förstår man ju. Bättre kvalitet och bättre passform.

Var inne och kollade i Beyond Retro också. Coolaste butiken. Det är som att gå in i en stor utklädningsbutik. Massor roliga och konstiga kläder, men mycket snyggt också. Fast man måste ha tålamod och ork för att gå runt för det finns en HEL del kläder och accessoarer. Hittade en jättesnygg tunn jacka som jag blev kär i. Funderar på den faktiskt. 349kr, inte helt fel! Den hade axelvaddar och jag höll på att garva ihjäl mig när jag testade den, såg ut som min mamma när jag var liten. Axelvaddarna ryker såklart!


Afropowerdance ikväll. Ska bli riktigt roligt! Skönt med lite träningsvärk imorn också.

Thinking´s a headache

Vojne vojne. Huvudet känns värre än en gamling i matbutikskön. Sug min!
Hur fan blir man av med "slagg" i axlarna? Låter som ett jävla avlopp. Bättre än med kronisk huvudvärk iaf.
Grannarna sitter och bolmar som vanligt. Kedjerökare. Känns som dom sitter i mitt rum och röker. Ryker rätt in! Mahfuckers. Kan inte ha fönstret öppet ens.

Sötsuget tar nästan kål på mig... Hur fan blir man av med det?! Det kommer i perioder. Men vilken tjej känner inte till det? Ibland är det svårt med självdisiplinen.


Någon som vet vart man kan göra dysilexi- och adhdtest? Skulle vilja göra det. Har alltid varit dålig på att stava och har svårt att se hur ett ord ska se ut. När jag är trött så kastar jag om bokstäver också. Koncentrationen ska vi inte tala om.
 
Shit, jag kollade på klockan alldeles nyss och då var den 22. Nu är den 23.30. Skönt att börja sent imorn iaf!

Aufwiedersen



Zup?!

Långhelg

Underbart att vara ledigt. Får ta och vinna på lotto snart så jag kan förtidspensionera mig och bara leva livet. Så jävla skönt!

1maj vart det demostration i stan. Vänstern gick från Medborgarplatsen till Kungsträdgården och det var hur mycket folk som helst. Svennar, kurder, turkar, colombianer, iranier och massa olika folkslag. Skitcoolt! Tågade genom stan med massa fanor och banderoller. Fint väder var det också.
Åkte sen hem till Joakim och drog hem till några kompisar och grillade och drack bira.

Hälsade på min kära gamla arbetskollega Anniina igår också. Grillade lite till. Dom har så fint hemma hos sig. Nära och bra hem till Tuna också.

Idag har jag städar nästan hela lägenheten. Shiiiiit! Hade tänkt att gå och träna men jag tar städningen som det istället. Svettigt. Min garderob är överfull så jag försöker lista ut andra ställen i rummet jag kan ha mina kläder nånstans. Det gick bra iaf.


Jag är beroende av Yoghurt Cashews. Trycker i mig en påse på mindre en 2 minuter, den är bara 80g så det kanske inte är så konstigt.



Snart kommer pappa hem och då ska vi beställa min och J's resa till Berlin. Längtar så mycket!


Fredens.

RSS 2.0